OSTATNIE DWA TYGODNIE ZGŁASZANIA PRAC DO GRAND PRESS PHOTO 2013

Print Friendly, PDF & Email

Tylko do 4 kwietnia można zgłaszać prace do Ogólnopolskiego Konkursu Fotografii Prasowej – Grand Press Photo 2013.

W tym roku oceniane będą zdjęcia wykonane między 1 kwietnia 2012 roku a 31 marca 2013 roku. Zarówno w przypadku zdjęć pojedynczych, jak i fotoreportaży prace można zgłaszać w kategoriach: Wydarzenia, Życie codzienne, Ludzie, Sport, Środowisko, Portret sesyjny.

W ramach oddzielnej kategorii Grand Press Photo 2013 oceniane będą fotokasty, czyli multimedialne formy fotoreportażu.
Bardzo prosimy o zapoznanie się z regulaminem konkursu dostępnym na stronie www.grandpressphoto.pl. Tam także można znaleźć opisy kategorii oraz formularze zgłoszeniowe.

Warsztaty z Samuelem Arandą

Przewodniczący jury Grand Press Photo 2013 Samuel Aranda poprowadzi w maju trzydniowe warsztaty fotograficzne dla fotoreporterów.

Hiszpański fotoreporter Samuel Aranda jest zwycięzcą World Press Photo 2012. W dniach 7-9 maja poprowadzi warsztaty pt. „Różnica w pracy fotoreportera na etacie i freelancera”.
Aranda pracował jako fotoreporter AFP, zrezygnował jednak z etatu i obecnie jest freelancerem. Podczas majowych warsztatów podzieli się swoim doświadczeniem i wiedzą m.in. o tym, jak w obecnej sytuacji na rynku mediów radzić sobie w zawodzie fotoreportera. W planie warsztatów (prowadzone będą w języku angielskim) są również zajęcia praktyczne i dyskusja o portfolio uczestników.
Koszt udziału w warsztatach wynosi 400 zł, liczba miejsc jest ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń. Zgłoszenia (dokładne dane teleadresowe i krótkie bio) należy przesyłać na: warsztaty@press.pl.

Twitter
Visit Us
Follow Me
RSS
Zapisz się przez maila
(Czytano 16 razy)
Avatar photo
Planeta Sztuki
Planeta Sztuki - serwis tematyczny, ukierunkowany na artystów, twórców i odbiorców różnych dziedzin kultury i sztuki . Informujemy, relacjonujemy i opiniujemy wydarzenia, imprezy, konkursy oraz publikacje w w/w zakresie.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.