Często mówimy „sztuka kulinarna”. Czy kucharza można nazwać artystą? Według nas tak, a jak Wy sądzicie?
Przecież artysta, to ktoś, kto dostarcza nam emocji, bez względu na to czy odbieramy je wzrokowo, słuchowo czy smakowo.
Podobnie jak malowanie, fotografowanie, szycie tak i gotowanie jest sztuką. Dobrze przyrządzone i podane potrawy mogą dostarczyć nam wielu wzruszeń, emocji i oczywiście opinii. Ile jest gustów, tyle będzie opinii. Sztuką jest jednak trafić w gust większości odbiorców.
Zapraszamy do dyskusji na temat Waszego odbioru sztuki gotowania. W najbliższym czasie na łamach naszego serwisu, będziemy przedstawiać sylwetki artystów i ich dorobek. Artystów kulinarnych, którzy od lat uznawani są za mistrzów w tej sztuce.
Gotowanie to sztuka.
Trzeba do tego serca i natchnienia, wtedy najlepiej wychodzi i najlepiej smakuje.